3d geprinte vaasjes

3D geprinte vaasjes

Libero Rutilo heeft, met de 3D geprinte ‘vazen’ die hij ontworpen heeft, duurzaamheid hip gemaakt. Hij geeft je de mogelijkheid om van je afval een mooi item in je interieur te maken. Hoe dan denk je?De vazen zijn namelijk niet de vaas zoals jij en ik die kennen. Maar ze zijn omhulsels die je op een gebruikt 0,5l plastic flesje kunt schroeven (alsof je de dop erop schroeft). Op de website van DesignLibero staat het volgende: ‘Natuurlijk kun je de wereld niet schoner maken door één flesje te recyclen. Maar als je de mogelijkheid hebt om één flesje te hergebruiken en hem te gebruiken als een designitem in je interieur, kan dit een eerste stap zijn naar een duurzame leefstijl.’ En daar heeft hij natuurlijk helemaal gelijk in!


Image via Claudio Morelli

Er zijn vier stijlen vazen ontworpen; spider vase, sinuous vase, lace vase and knitted vase. Alle vier de vazen zijn heel verschillend van vorm van heel modern en geometrisch tot klassiek. Maar zoals op onderstaande foto te zien is, staan alle vier de vazen samen ook geweldig.

Ik vind de ontwerpen van de vaasjes echt ontzettend mooi! Ik had nooit gedacht dat er een plastic flesje onder die vorm zou zitten toen ik deze foto’s op Pinterest voorbij zag komen.

De designs van de vazen kunnen online tegen een vergoeding gedownload worden zodat je zelf je vaas kunt laten printen (hoe stoer is het om je eigen vaas te kunnen printen?!), of de vazen kunnen kant-en-klaar online gekocht worden. Meer informatie vind je op DesignLibero’s website.


Image via Claudio Morelli

Liefs, Dewi
∴ Follow me on Instagram & Facebook ∴

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.