4x Adventskrans ideeën

We zijn alweer een paar weken in november en dat betekent dat we steeds meer kerstspullen in de winkels zien. Om de kerstboom nu al op te zetten is nog wat vroeg, maar ik vind het wel altijd leuk om een adventskrans in huis neer te zetten. Elk weekend van december mag er dan een kaarsje aangestoken worden en met Kerstmis branden dan alle vier de kaarsen. Super gezellig!

Je kunt een kant-en-klaar adventskrans kopen, maar wil je eens wat anders dan een krans van dennengroen met vier kaarsen erop lees dan snel verder. Een adventskrans hoeft namelijk helemaal geen standaard kerststukje te zijn, je kunt zelf ook hele leuke creaties maken!

1. Giftlabels

Maak met je mooiste handschrift vier mooie cijfers op giftlabels (of maak zelf vier leuke kaartjes). Ga voor een gewoon cijfer of schrijf in een leuk lettertype het cijfer voluit. Zoek op Pinterest naar mooie handschriften en dan oefenen, oefenen en nog eens oefenen en jij maakt de prachtigste kaartjes voor aan je adventskaarsen. Bevestig je kaartjes met een mooi lint of een stuk touw aan je kaarsen. Plaats de kaarsen op een mooi plateau (of een leuke houten snijplank uit de keuken) en leg wat winterse accessoires erbij (strooi eventueel nog wat nepsneeuw erbij) en klaar is je adventskrans!

2.Bloempotten

Misschien heb je nog vier kleine bloempotten (of theelichthouders). Plak op elk bloempotje een cijfer, deze zijn trouwens gewoon bij elke bouwmarkt te koop. Vervolgens vul je de bloempotjes met steekschuim en dek je deze af met mos. Door de steekschuim blijven je kaarsen rechtop in de bloempotten staan. Zo snel kun je een leuke adventskrans maken!

3.Stolp/kaarsenhouder

Je hebt ze vast wel eens gezien, de glazen vierkant met vier kaarsenhouders erbovenop. Deze zijn het hele jaar door leuk, maar door de glazen vierkant te vullen met winterse accessoires kun je deze kaarsenhouder makkelijk omtoveren tot een adventskrans. Vul de vierkant met nepsneeuw en een of twee kerstballen. Zet er een klein kerstboompje bij en klaar is je adventskrans!

4.Flessen

Wil je een low-budget adventskrans, ga dan op zoek naar vier lege, glazen flessen (liefste wit glas). Maak de flessen schoon en laat ze goed drogen. Vervolgens kun je met zwarte verf de cijfers erop schilderen. Dit hoef niet helemaal netjes, een niet-perfecte look past juist goed bij deze krans. Draai een mooi stuk touw om de hals van de flessen en zet de kaars in de fles. Voor een extra touch kun je de flessen ook half vullen met nepsneeuw of doe er een takje van een dennenboom in. Zo zie je, een adventskrans hoeft niet veel te kosten om er leuk uit te zien!

,

Liefs, Dewi
∴ Follow me on Instagram & Facebook ∴

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.