Binnenkijken #2

Binnenkijken #2: gerenoveerd spoorweghuis

De eerste “binnenkijken” is alweer een hele tijd geleden. Ik kwam dit huis online tegen en ik wist meteen dat dit de tweede binnenkijken zou worden. De combinatie van oud en nieuw vind ik echt geweldig!
Dit prachtig gerenoveerde historische spoorweghuis staat in Santpoort-Noord. Een dorpje in de provincie Noord-Holland. Zecc Architects heeft het oude huis opgeknapt en uitgebouwd. Daarbij hebben ze gebruik gemaakt van moderne vormen en materialen. Maar tegelijkertijd hebben ze de oude elementen en karakter van het huis behouden. Hierdoor heeft het huis een moderne uitstraling gekregen, maar heeft het niets van zijn sfeer ingeleverd.

Zoals je op de tweede en vierde foto ziet is het raam uit de voormalige achtergevel behouden, welke nu een ontzettend leuke doorkijk geeft naar de keuken. Ondanks dat de keuken enigszins afgesloten is van de eethoek blijf je door dit element toch betrokken bij de mensen die aan de eettafel zitten.

De hele onderverdieping is voorzien van een gietvloer. Ik vind deze industriële uitstraling erg goed passen bij de oude bakstenen muren. De bovenverdieping is daarentegen voorzien van een houten vloer en heeft daarmee meteen een hele andere sfeer dan de onderverdieping.

Door te kiezen voor grote, maar simpele meubels en persoonlijke accessoires heeft dit huis ondanks de grootte toch een instant ‘thuis-gevoel’. De hashtag #lifegoals is dit huis wel op het lijf .. eh gevel, geschreven.

Buitenaanzicht spoorweghuis Santpoort-NoordMiddenruimte spoorweghuis Santpoort-NoordTrap spoorweghuis Santpoort-NoordDoorkijk spoorweghuis Santpoort-NoordKeuken spoorweghuis Santpoort-NoordZolder spoorweghuis Santpoort-NoordZitgedeelte spoorweghuis Santpoort-NoordTuin spoorweghuis Santpoort-NoordWoonkamer spoorweghuis Santpoort-Noord
Photography: Cornbread Works

Wil je meer “binnenkijken” zien? Klik dan hier.

Liefs, Dewi
∴ Follow me on Instagram & Facebook ∴

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.