Bladeren in vaas

Bladeren in plaats van verse bloemen

Naast je kamerplanten heb je vast ook wel eens verse bloemen in huis. Helaas blijven verse bloemen vaak niet heel lang mooi. Vaak na een week, anderhalve week max. hebben ze hun beste tijd wel gehad. Nou dat is een heel ander verhaal met deze jongens. Bladeren brengen ook dat gevoel van verse bloemen in huis, alleen gaan ze veel langer mee! Win-win 🙂

Naast dat ze langer mee gaan dan bloemen, ziet het er ook nog eens super stylish uit. Een enkel blad of meerdere bladeren in een vaas geeft een beetje een scandinavische sfeer. Op een hele subtiele en minimalistische manier brengen deze bladeren toch leven in je huis.

Je kunt kiezen voor een enkel of een paar grote bladeren in een vaas, maar wat ik ook erg leuk vind is om allemaal kleine takjes in verschillende mismatchende vaasjes te doen.

Een grote tak in een vaas is ook erg mooi! Als er wortels aan de tak zitten is het nog beter. Hierdoor blijft de tak nóg langer mooi en daarnaast ziet het ook nog eens ontzettend stoer uit als de wortels van de tak uitvergroot worden door het water. Mocht je van die prachtige hoge plafonds hebben kun je ook kiezen voor een mega grote tak in een hele grote vaas. Echt bijna het ‘boom-idee’. Zo’n statement in een vaas mag dan best!

HOE DAN?

Je kunt wortels aan een tak laten groeien door de tak in water te zetten. Na een aantal weken begint de tak dan wortels te groeien.Vervolgens om het aantal dagen het water in de vaas verversen zodat er genoeg voedingsstoffen in het water blijven.

Fijne tak in vaas
Ollie and sebs haus
Monsterablad in vaas
Rafa kids
Dennentak in vaas
Bambula
Olijven tak in vaas
Myscandinavianhome
Takjes in kleine vaasjes
Source unknown
Tak in vaas 2
Heimelig
Tak in vaas
Heimelig

Liefs, Dewi
∴ Follow me on Instagram & Facebook ∴

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.