Uitgelichte afbeelding ei DIY

DIY: Paaseieren maken

Op de valreep heb ik nog een Paas DIY voor jullie. Gelukkig heb je niet veel nodig voor deze DIY en duurt het ook niet lang om deze paaseieren te maken. Ik laat jullie zien hoe je leuke en vooral ook stylishe paasdecoratie eieren kunt maken. Voor de mensen die niet houden van de vrolijk gekleurde paasdecoratie, net zoals ik.

Wat heb je nodig?

∴ Plastic eieren (ik kocht de mijne bij de Action, vandaag nog snel naar de winkel dus!)
∴ Verf
∴ Kwast

∴ Watervaste marker
∴ Evt glitterlijm voor decoratie

∴ Lange satéprikkers (voor het verven, maakt alles en stuk makkelijker!)
∴ Leeg bloempotje of lege vaas

Benodigdheden ei DIY

stap 1

De paaseieren die ik gekocht heb, hebben aan de achterkant een lintje zodat je ze kunt ophangen. Handig als je de eieren wilt gebruiken in een paastak, maar ik had bedacht om ze gewoon op een schaal te leggen. Ik haal de lintjes dus uit de plastic eieren. Vervolgens prik ik het ei op een grote satéprikker, zo kun je makkelijk de eieren verven zonder dat je zelf ook meegeverfd wordt (als je de lintjes eraan laat zitten dan kun je dit niet doen).
Verf de eieren met een kleur verf naar keuze. Ik heb voor grijze verf van de Action gekozen, maar wit of een lichte pasteltint is ook mooi.

Budgettip: Kies voor een kleurtester bij bijvoorbeeld de Gamma. Zo heb je keuze uit veel verschillende kleuren voor een leuk prijsje. Hier zit zeker genoeg verf in voor een paar paaseieren.

Laat de eieren drogen in een lege bloempot of vaas of hang ze ergens aan op als je de lintjes eraan laat zitten. Verf de eieren zo nodig nog een tweede en of derde keer voor een mooi dekkend resultaat.

Stap 1 ei DIY

Stap 2

Als de paaseieren een mooie egale kleur hebben en droog zijn kun je ze voorzichtig van de satéprikker halen. Nu kun je je helemaal uitleven met stiften, glitter, wat je maar wilt eigenlijk. Ik heb zelf gekozen om met een watervaste stift patronen op de paaseieren te maken. Maar je kunt bijvoorbeeld ook mooi lijnen tekenen op de eieren, een mooie handlettering tekst erop schrijven of maak gezichtjes op de eieren voor een grappig effect.

Stap 2 ei DIY

Stap 3

Dit is al meteen de laatste stap. En eigenlijk houdt deze stap in dat je een leuk plekje moet zoeken voor je prachtige paaseieren. Leg ze net zoals ik op een schaal of hang ze in een paastak. Je kunt ook natuurlijk weer de satéprikkers in de eieren steken zodat je ze leuk in een schaal met bloembollen kunt prikken.
Op deze manier kun je toch leuk je huis een klein beetje versieren voor Pasen, ook al hou je net zoals ik niet heel erg van Paasversiering. Deze eieren zijn zo leuk dat je ze eigenlijk het hele jaar door kunt laten liggen hihi.

Veel plezier met een leuke knutselmiddag! Leuk om alleen te doen, maar zeker ook leuk om samen met kinderen.

Hoe ik de paaseieren style thuis

A post shared by Dewi (@interior32) on

A post shared by Dewi (@interior32) on

A post shared by Dewi (@interior32) on

 

Liefs, Dewi
∴ Follow me on Instagram , Facebook & Bloglovin’