Verticale kruidentuin

DIY: Verticale kruidentuin

Ik houd ontzettend van koken. En wat is dan nog leuker om de kruiden voor je gerechten gewoon uit je eigen tuin te plukken? Onze tuin niet heel groot, dus er is helaas geen plek om een hele kruiden-/moestuin aan te leggen. Maar ik heb een oplossing bedacht: een verticale kruidentuin.

Zo nemen de kruiden niet veel plaats in en kan ik toch verschillende kruiden in mijn tuin laten groeien! In dit artikel ga ik jullie precies uitleggen hoe ik mijn verticale tuintje heb gemaakt.

Wat heb je nodig?
∴  bakjes (ik heb mijn bakjes op H&M home besteld)
∴  schroefogen (ik heb er twee per bakje gebruikt)
∴  materiaal om de bakjes aan de schroefogen te bevestigen
∴  stukje anti-worteldoek

Verticale kruidentuin 1

Stap 1

Allereerst is het belangrijk dat je bepaalt hoeveel bakjes en hoe je de bakjes wilt ophangen. Ik heb voor drie bakjes gekozen en ik heb de bakjes onder elkaar opgehangen.
Meet van te voren hoe ver de schroefogen uit elkaar moeten hangen en teken dit af op de plek waar je de bakjes wilt hangen.

Stap 2

Bevestig de schroefogen in de muur/schutting. Wil je de bakjes aan een schutting hangen, boor dan een klein begin in de schutting zodat je de schroefogen makkelijk in de schutting kunt draaien. Hang je de bakjes aan een muur, zorg dan dat je eerst een gat in de muur boort, een plug in het gat stopt en vervolgens pas het schroefoog vastdraait. De plug voorkomt dat het bakje uit de muur valt.

Stap 3

Als de schroefogen in de muur/schutting zitten kun je de bakjes bevestigen. Ik heb hiervoor zogenaamde bindbuis gebruikt. Dit materiaal is van plastic (dus is slijtvast) en wordt normaal gesproken gebruikt om planten aan stokken vast te binden.
Zoals je op onderstaande foto ziet bestaan de zijkanten van mijn bakjes uit twee losse planken. Ik heb de bakjes bevestigd door twee stukken binddraad door de opening te steken en deze vast te knopen aan de schroefogen.

Bakje kruidentuin

Stap 4

Voordat ik de bakjes heb gevuld met aarde en kruiden heb ik een stuk anti-worteldoek op maat geknipt en deze in de bakjes gelegd. Doordat er openingen in deze bakjes zitten valt de aarde zo er uit. Het anti-worteldoek voorkomt dit. Daarna kun je de bakken vullen met je favoriete kruiden! Ik heb gekozen voor munt, rozemarijn en rode basilicum.

Verticale kruidentuin 2

Liefs, Dewi
∴ Follow me on Instagram & Facebook ∴

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.