Mini-verslaving servies

Mijn mini-verslaving: servies

Ik heb een mini-verslaving: serviezen. Kopjes, bordjes, schalen, snijplanken, ik word er ontzettend blij van. Als ik dan in de stad weer een mooi kommetje of een prachtige set mokken tegenkom, moet ik mezelf bedwingen om niets te kopen.

Mijn eigen servies is van Villeroy&Boch van de serie Flow en alle onderdelen van het servies matchen met elkaar. Dat vind ik trouwens helemaal geweldig. Bij etentjes ben ik dan ook altijd super trots als ik mijn tafel gedekt zie met dit prachtige servies.

Maar eigenlijk vind ik vanalles-en-nog-wat mooi. Mix&match serviezen, zwart, met een bijzonder glazuur laagje, met een gek detail of met een reliëf. Ieder servies heeft weer zijn eigen charme en is op zijn eigen manier mooi. Persoonlijk vind ik het altijd leuk als een servies een detail heeft waardoor het anders is van een ‘standaard’ servies. De randen van onze borden en kommetjes lopen bijvoorbeeld allemaal in een soort punt uit. En toen we gingen samenwonen hebben we overwogen om een zwart bestek te kopen. Helaas was dat niet helemaal compleet, dus besloten we om toch voor een ander bestek te kiezen.

Ik heb hieronder wat foto’s verzameld op Pinterest waar ik heel blij van word als ‘servies-addict’ haha.

Eerste kolom van boven naar beneden: Source unknown, Ollieandsebshaus, Thepropdispensary, Broste Copenhagen
Tweede kolom van boven naar beneden: Superbcook, Daily imprint, Wonkiware
Derde kolom van boven naar beneden: Source unknown, Ian Anderson mugs, Arrow+Sage

Liefs, Dewi
∴  Instagram & Facebook ∴

Een gedachte over “Mijn mini-verslaving: servies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.