Hippe houtopslag

Hippe houtopslag: 6x inspiratie

Een houtopslag hoeft al lang niet meer alleen functioneel te zijn. Tegenwoordig is een houtopslagplaats meer een sfeermaker voor zowel buiten als binnen. 

Het maakt eerlijk gezegd niet meer uit of je wel of geen open haard hebt. De houtopslag is een accessoire geworden voor in of om je huis. Ik vind het ontzettend stoer uitzien en het geeft meteen een gezellige sfeer aan de ruimte.

Er zijn heel veel verschillende manieren om een houtopslag te creëren:

Buiten

Je kunt ervoor kiezen om buiten een rek van hout of metaal op wielen te maken (als je een beetje handig bent) waar je de houtblokken in kunt stapelen. Op die manier kun je de houtblokken bijvoorbeeld als roomdivider gebruiken en heb je meer plaats nodig, dan rol je de stellage tegen een muur en geniet je dan van de sfeer die het hout geeft.

Heb je het geluk dat je een buitenhaard/houtoven ter beschikking hebt buiten, dan is het ook mooi om de houtopslag er direct onder of naast te maken. Het idee op de derde foto vind ik ook ontzettend leuk. Er zijn twee ‘huis-vormen’ gemaakt van hout die gebruikt worden als opslag. De ene wordt gebruikt als houtopslag, de andere als opslag voor tuingereedschap. Ik zelf zou in de lege vorm planken maken en daar planten en andere items in uitstallen.

Houtopslag buiten wit
Source unknown
Houtopslag buiten zwart
Lisannevandeklift
Houtopslag buiten huis
Styleroom

Binnen

Ook binnen werkt een houtopslag heel sfeervol. Net als buiten zijn er ook binnen ontzettend veel mogelijkheden om die vorm te geven.
Je kunt bijvoobeeld kiezen voor een mooie metalen beugel om het hout in op te stapelen. De beugel kan dan aan de muur bevestigd worden zoals op de foto hieronder, maar er bestaan ook beugels die je gewoon op de grond kunt neerzetten.

Wat ik zelf altijd erg mooi vind uitzien is om een nis te vullen met hout. Zo wordt de houtopslag ech een onderdeel van de muur.

Houtopslag binnen zwart
Steelwork
Houtopslag binnen muur
Femkeido
Houtopslag binnen muur 2
Crdecoration

Liefs, Dewi
∴  Instagram & Facebook ∴

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.