uitgelichte afbeelding zwart

Kleur bekennen: zwart

Zwart: officieel gezien is het geen kleur. Toch is het de kleur die iedereen wel kent en de meeste mensen ook wel kunnen waarderen. Zwart wordt vaak als een veilige kleurkeuze gezien bij meubels, maar zwart kan ook een prachtig thema worden in een interieur. Ik laat zien dat zwart kan zorgen voor een interieur met lef.

de kleur zwart

Zwart is officieel gezien geen kleur. De tint ontstaat doordat er een gebrek is aan licht. Toch reflecteert de tint zwart die wij kennen wel een klein beetje licht, want we kunnen gewoon de contouren en structuren van de objecten zien.
Doordat zwart voor ons een bekende kleur is voelt de tint in zekere zin als veilig. Dat is zeer zeker waar, want als mensen voor een bank een veilige keuze willen maken, zal deze bank in 95% van de gevallen zwart van kleur zijn. Daarnaast wordt zwart ook als stijlvol en industrieel gezien.

als statement

Met deze kleur bekennen bedoel ik niet het kiezen van een zwarte stoel of een zwart bankstel. Ik wil laten zien dat je met zwart echt een statement in je interieur kunt maken. Noodzaak is dan wel dat je niet voorzichtig bent, go big or go home is hier wel op zijn plek.

Kies er bijvoorbeeld voor om muren (en eventueel je plafond) een zwart kleurtje te geven. Doordat de kleur je omringt geeft dit een knus en veilig gevoel. Ideaal voor bijvoorbeeld een tv-hoek. Houd de vloer en of meubels licht voor een contrasterend effect met de muren.

Tip:
Wil je je plafond een kleurtje geven? Doe dit alleen als je gezegend bent met een huis met hoge plafonds. Een donkere kleur op je plafond laat de ruimte minder hoog lijken en bij een standaard hoogte plafond kan dit al snel een drukkend effect geven.

als accentkleur

Vind je een hele zwarte ruimte te veel van het goede, kies dan eens bijvoorbeeld voor een zwarte keuken. Zowel de kastjes, als het werkblad als de kranen en accessoires. Dit is een ongewone keuze voor een keuken, maar het staat ontzettend stijlvol. Bovendien wordt je keuken op die manier in een keer de eyecatcher van je woning.

Vind je de kleur mooi, maar zijn de bovenstaande ideeën toch allemaal iets te heftig? Kies dan voor een zwart muurtje met krijtbordverf of gebruik zwarte accessoires in je interieur.

Ik vind zwart persoonlijk echt een geweldige kleur (ook al is het geen kleur), zowel in mijn kleding als in mijn interieur is heel.veel zwart terug te vinden. Zwarte items hebben veel impact, ze steken goed af tegen lichte achtergronden waardoor je hun vorm extra goed kunt zien. Vorig jaar op de VT wonenbeurs heb ik een zwarte keuken gezien en sindsdien ben ik verkocht. Wat een geweldig statement!

Ik hoop dat jullie net als ik veel zwart in een interieur kunnen waarderen, zeker na het zien van onderstaande foto’s.

Kleur bekennen zwart (1)Source unknown

Kleur bekennen zwart (9)Tatiana Shishkina

Kleur bekennen zwart (5)Instagram @nana_ha

Kleur bekennen zwart (6)White Blooms

Kleur bekennen zwart (7)Source unknown

Kleur bekennen zwart (10)Pinterest

Kleur bekennen zwart (3)Laure Joliet, Nicole Hollis.

Kleur bekennen zwart (4)Max Zambelli, Marco Constanzi

Kleur bekennen zwart (2)Source unknown

Kleur bekennen zwart (8)Source unknown

Liefs, Dewi
∴ Follow me on InstagramFacebook & Bloglovin’ ∴

2 gedachten over “Kleur bekennen: zwart

 1. Rik Eijgelshoven schreef:

  Hallo Dewi

  We hebben een paar weken geleden je vader in zijn zaak in Limburg ontmoet, een hele sympathieke man! Mijn ouders hebben een nieuwe badkamer en toilet bij hem gekocht en wij gingen even mee om te kijken. Wij, mijn vrouw en ik, zijn namelijk ook bezig met het plannen en bouwen van een eigen huis in Zwitserland. Al gaande raakten wij met je vader in gesprek, hij vertelde ons ook over jou en je blog. Mijn vrouw en ik zijn zeer positief verrast van jouw smaakvolle blog. Boordevol leuke en zeer stijlvolle woon-ideeën! Wij houden ook van de combinatie oud met nieuw, of te wel natuurlijk (open haard, wand met oud hout bekleed, parket, etc.) met strak (geheel witte keuken, hoge plafonds, deuren tot aan het plafond, grote ruiten, veel licht etc.) gecombineerd. Mocht je interesse hebben dan kunnen we je graag eens onze huisbouw-plannen doorsturen. Misschien heb jij nog een paar goede ideetjes? Graag tot horens! Met zonnige Zwitserse groet, Severine & Rik

  Ps. De beste vrienden van mijn ouders heten ook Delnoy (weliswaar met een “y”) en wonen in Veile. Het blijkt dat Arthur een oom van je vader is. De wereld is af en toe gezellig klein 🙂

  • Dewi Delnoij schreef:

   Hoi Rik en Severine,

   O, wat leuk om te horen! Het lijkt me erg leuk om met jullie mee te denken over jullie bouw/inricht plannen. En wat gaaf dat jullie een huis in Zwitserland gaan bouwen. Jullie kunnen altijd contact met mij opnemen via de mail: d.delnoij@gmail.com.
   Haha dat is inderdaad heel toevallig, mijn familie komt inderdaad deels uit Vijlen.

   Groetjes en wellicht tot mails 😉
   Dewi

Reacties zijn gesloten.