Schoolbordmuur

Musthave voor je huis: schoolbordmuur

Een muur bedekt met schoolbordverf. Dat wordt zo’n doods zwart vlak zou je zeggen, maar niets is minder waar. Je kunt namelijk ontzettend veel kanten op met zo’n muur. Dat laten de inspirerende foto’s in dit artikel zien.

Als je aan een schoolbord denkt dan komt al gauw een beeld van een chaotisch volgekliederd bord naar boven. Maar zo hoeft jouw schoolbordmuur er natuurlijk niet uit te zien. Je kunt je bord meerdere functies meegeven, bijvoorbeeld een ‘to-do lijstje’. Schrijf dingen op je muur die je niet mag vergeten; verjaardagen, boodschappen, huishoudelijke taken, afspraken, noem maar op. Wedden dat als je deze zaken op je schoolbordmuur schrijft je ze niet meer vergeet? Zo’n muur kun je natuurlijk minder makkelijk kwijt raken dan het gebruikelijke losse blaadje waar je deze dingen normaal op schrijft 😉

schoolbordverf keuken 2
Decoholic

schoolbordverf keuken 1
Pinterest

Maar je schoolbordmuur hoeft natuurlijk niet per se een praktische functie te krijgen. Het is ook ontzettend leuk om leuke teksten of afbeeldingen op de muur te maken. Je kunt bijvoorbeeld met mooie letters aangeven welke functie de ruimte rondom de muur heeft (zoals de foto hieronder). Maar je kunt je ook helemaal uitleven met spreuken, woorden of afbeeldingen die jou aanspreken of waarde voor jou hebben.

In onze keuken is ook een muur omgetoverd tot schoolbord en ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Voor mij is het tekenen op de muur echt een moment van ontspanning. Elke paar weken (of maanden, ligt eraan hoe mooi ik de tekening/tekst vind) ben ik dan op een stoel voor die muur te vinden. Dan ben ik weer aan een nieuwe creatie (en helemaal ontspannen –> win-win).

schoolbordverf planken
Pinterest
schoolbordverf keuken
Gravityhome

schoolbordverf bar
Pinterest

Mocht je op dit punt al overtuigd zijn van een schoolbordmuur in je huis, dan vind je hieronder inspiratie voor mooie tekeningen te maken op je schoolbord. Mocht je nog niet helemaal over de streep zijn, kijk dan naar onderstaande foto’s en misschien ben je dan stiekem toch overgelopen naar kamp schoolbordmuur.

INSPIRATIE:

chalk art bee
Lostbumblebee
chalk art summertime
Ishouldbemoppingthefloor
chalk art mandalafeather
Deze mandala-veer staat op dit moment op onze schoolbordmuur.

chalk art today
LilyandVal

Liefs, Dewi
∴ Follow me on Instagram & Facebook ∴

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.