Designday

Op pad: Designday Maastricht

27 t/m 29 mei werd Designday georganiseerd in de Decorfabriek in Maastricht. Gezien dit zo dichtbij huis georganiseerd werd kon ik dit natuurlijk niet missen. Dus afgelopen zaterdag heb ik Designday bezocht en ik heb héél.veel.moois gezien.

De Decorfabriek (ik was er nog nooit geweest) is een oude fabriekshal van Mosa die nu als atelier gebruikt wordt. Deze ligt net buiten het centrum van Maastricht. Aan de buitenkant van de fabriekshal stonden enorme marquee lights om de bezoekers te verwelkomen. Iedereen weet dat ik gek ben op marquee lights, dus dit beloofde al veel goeds.

Entree Designday

De setting paste perfect bij de Designday. Puur, minimalistisch, perfect om de producten van de ontwerpers zo goed mogelijk uit te laten komen. Wat ik ook leuk vond is dat de ontwerpers ook aanwezig waren. Zodra je bij de producten van een ontwerper stond te kijken, waren ze meteen bereid om hun producten toe te lichten en hun visie te vertellen. Ontzettend leuk om ook eens het verhaal achter een product te horen.

Mijn favoriete ontwerp dat ik gezien heb is de Mogelijkheid Collectie van Don Zweedijk. De wandkast op onderstaande foto was zijn bijdrage aan de Designday en I love it. De strakke, simpele vorm, in een stoere zwarte uitvoering. Dit zou ik zo aan mijn interieur willen toevoegen. Het leuke van de kast is dat je helemaal zelf kan bepalen welke vorm hij heeft, maar ook nog hoe hij uitziet. Je kunt naar eigen wensen de materialen kiezen: wit, zwart, koper en roestkleurig voor de dragers en vier verschillende soorten hout voor de planken.

Kast Mogelijkheid Collectie

Hier nog verder wat foto’s van alle moois.

Kapstok unknown
Kapstok van Mafad

Lamp Made in Nijmegen
Lampen van Made in Nijmegen

Deco Designday

Producten Konstrukt
Bijzettafels en lampen van Konstrukt

Liefs, Dewi
∴ Follow me on Instagram & Facebook ∴

 

 

4 gedachten over “Op pad: Designday Maastricht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.