Oversized art

Oversized art

In de meeste woningen vind je wel iets van kunst terug, in de vorm van een beeldje of een schilderij. Maar meestal zijn die schilderijen standaard afmetingen, in dit artikel gaat het over grote, soms muurvullende, kunstwerken. Om écht een statement te maken.Je zou denken: ‘Mijn woonkamer is veel te klein voor zo’n groot kunstwerk, dat wordt veel te druk.’. Niets is minder waar. Door een schilderij of print flink uit te vergroten maak je een statement, je drukt je stempel op de ruimte. De rest van de ruimte kun je dan rustig houden, omdat dat ene grote kunstwerk voldoende is om de hele ruimte sfeer te geven.

Je kunt kiezen voor een schilderij van grote afmeting. Kies bijvoorbeeld eens voor 1,60m x 1,60m. Hang het schilderij op, of zet het voor een nonchalant effect gewoon op de grond en laat het tegen de muur aan leunen.


yellowtrace.com.au

luxesource.com

decoracaodecasas46.blogspot.nl

Je kunt ook kiezen voor een muurschildering. Zoals je op de foto hieronder ziet is de deur ook meegenomen in de schildering. Hierdoor valt de deur nauwelijks op.


tumblr.com

wallsheaven.com

Een budgettip: Vaak zijn schilderijen een dure aankoop. Wil je niet zo veel geld uitgeven en toch genieten van zo’n mooi groot kunstwerk? Je kunt ook een behang met een mooie print uitkiezen en die op een grote houten plaat lijmen. Vergeet dan niet om het behang ook om de randen heen te lijmen. Voor een extra luxe effect kun je twee houten platen op elkaar lijmen. (geeft het effect van een dik canvas doek)
Hieronder zie je een zo’n kunstwerk van behang. Ziet er prachtig uit toch?


apartmenttherapy.com

Liefs, Dewi
∴ Follow me on Instagram & Facebook ∴

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.