Studeer/waskamer opgeknapt

Studeer/waskamer opgeknapt! 

In het laatste weekend van juni haalde ik (eindelijk) mijn oude bureau en nog wat andere spullen van mijn oude kamer op. Na een dik jaar uitstellen moest het er toch nu van komen.

Ik had op Pinterest al gezocht hoe ik onze nieuwe studeer/waskamer wilde inrichten. Ik wilde de sfeer van de rest van het huis in de was/studeerkamer doorvoeren. Dus het kleurenpallet werd: wit/zwart/grijs met een beetje hout. Zie hieronder wat foto’s uit mijn Pinterest-moodboard.

Collage ter inspiratie voor studeerkamerMijn oude bureau was aan de muur bevestigd, maar ik wilde deze keer iets anders. Op pinterest had ik schragen onder een bureau gezien, dus dezelfde avond ging ik op missie naar de Ikea om de perfecte (en ook nog cheap: win-win) schragen te scoren. Mission accomplished!:) Het bouwpakket was wederom een ware Ikea-puzzel, maar binnen drie kwartier had ik twee super leuke schragen in de studeerkamer-to-be staan. Bureaublad erop en tadaa we hebben een bureau! Het bureaublad is trouwens een keukenblad van de Ikea, afgewerkt met een rvs rand rondom. Super handig, want je kunt precies zelf bepalen welke afmetingen je bureau moet krijgen dan.

Het bureau staat nu in de hoek, dus in de andere hoek van de kamer passen perfect de wasmanden. Ze staan links om de hoek als je de kamer binnenloopt, dus je ziet ze ook niet meteen staan als je de deur openmaakt.

De bureaustoel is een eetkamerstoel die we extra hebben. Deze stoel stond eerst te verstoffen op onze rommelkamer (volgende project), maar heeft nu eindelijk een leuke bestemming gekregen.

De ladekast heb ik een aantal jaar terug voor mijn verjaardag gekregen en is van de Xenos. Ik was aan het twijfelen om hem een kleurtje te geven. Zwart, mintgroen, maar ik vind hem nu helemaal in het geheel passen en hij ziet er gelijk een stuk stoerder uit. Deze blijft waarschijnlijk gewoon zoals ie nu is.

De plank boven het bureau hadden we al opgehangen toen we het huis gekocht hadden. De letters op de plank zijn van de Xenos en heb ik in dezelfde kleur geverfd als onze muur in de woonkamer. Het clipboard kocht ik laatst bij de Kwantum en twee van de posters bestelde ik bij Printcandy. Daar kun je de posters zelf customizen, zo leuk! De andere poster heb ik zelf gemaakt.

Zie hieronder het resultaat van deze opknapbeurt 🙂

Totaaloverzicht kamerClose-up bureauBureau studeer-waskamerClose-up postersClose-up ladenkastClose-up plank

Liefs, Dewi
∴  Instagram & Facebook ∴

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.