Upgrade je washok

Upgrade je washok

Een washok is meestal een ruimte in huis waar de minste aandacht aan besteed wordt. Vaak is het een rommelkamer, waar toevallig ook de wasmachine en -droger of droogrek staan. De deur van deze kamer wordt dan ook vaak angstvallig dicht gehouden, om de rommel te verbergen. Maar waarom?!
Als je erover nadenkt besteed je best veel tijd aan de was. Dus waarom zou je niet proberen die rommelige, ongezellige ruimte wat gezelliger te maken?

Probeer zo veel mogelijk spullen in kasten of in manden op te bergen. Als je de spullen die je niet direct nodig hebt uit het zicht opbergt wordt de ruimte meteen een stuk rustiger. Mocht je veel ruimte hebben van kun je natuurlijk ook nog allemaal handigheden in de kamer verwerken. Bijvoorbeeld een plank voor de was op te vouwen (of om gestreken was op te leggen), een wasbak of een plek om je wasmand neer te zetten.

Wasruimte in een witte kleur
Inside out

Wasruimte in een zwarte kleur
Jos van Zijl

Zwarte wasruimte in een kast
The Blockshop

Zoals je op onderstaande foto ziet heb je niet heel veel plek nodig om een leuke wasruimte te creëren. Hang een aantal planken op en zet er een aantal items op om wat gezelligheid in de ruimte te krijgen. Je kunt ook een aantal mooie dispensers neerzetten en daar je wasmiddelen in doen. Zo worden die lelijke wasmiddelverpakkingen ineens een onderdeel van je wasruimte. (tip: die hippe drankdispensers die je overal ziet zijn ook erg leuk om wasmiddel in te doen)

Witte wasruimte onder schuinte
Talopihkala

Tegenwoordig zijn ook hele leuke muurstickers online te krijgen. Er bestaan muurstickers die speciaal voor wasruimtes ontworpen zijn, bijvoorbeeld de afbeeldingen van waslabels. Of je kunt zelf een tekst ontwerpen en die als muursticker laten printen.

Witte wasruimte met tekst
Mylusciouslife

Budgettip: Heb je echt geen plek of budget om je wasruimte te upgraden, dan kun je altijd nog de wasmachine en of -droger versieren. Maak met tape leuke patronen op de apparatuur. Zo kun je voor een heel klein bedrag toch een vrolijk tintje aan je wasmachine geven.

DIY opgeleukte wasmachine
Buzzfeed

Hopelijk zijn jullie na het zien van deze foto’s geïnspireerd om jullie wasruimte te upgraden. Dat maakt de was doen toch een stuk leuker? 🙂

Liefs, Dewi
∴  Instagram & Facebook ∴

 

2 gedachten over “Upgrade je washok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.