Urban jungle

URBAN JUNGLE: 7X KAMERPLANTEN

Kamerplanten vind ik altijd een belangrijk onderdeel van een woonkamer. Met een mooie kamerplant kun je meteen sfeer en kleur in een woonkamer (of andere ruimte) brengen.

Door voor een bepaald soort plant te kiezen kun je ook de hele sfeer in de ruimte bepalen of juist versterken. Bijvoorbeeld de laatste tijd zie je veel vetplanten en cactussen als kamerplanten. Dit geeft meteen een stoere sfeer. Terwijl als je voor een olijfboom als kamerplant kiest, je meteen een stukje mediterrane sfeer je huis in haalt.

Nu heb ik zelf niet echt groene vingers… Daarom let ik er bij het kopen van een kamerplant altijd op dat deze laag in onderhoud is. Dan is de plant tenminste niet meteen ten dode opgeschreven, mocht ik hem eens een week vergeten water te geven.

Hieronder heb ik een selectie gemaakt van mijn favoriete kamerplanten om inspiratie op te kunnen doen voor wat groen in de woonkamer. En voor iedereen die net als ik geen groene vingers heeft: onderstaande planten zijn allemaal ‘low maintenance’!

1. Pannekoekenplant (Pilea peperomioides)

PlieaSaladdays.ca

2. Cactus

CactusBengtgarden.com

3. Olijfboom

Olijfboomvosgesparis.blogspot.nl

4. Sansevieria

Sansevierialaurenconrad.com

5. Luchtplantjes

Luchtplantjestarahurst.com

6. Gatenplant

Gatenplant

7. Vetplant

VetplantenInstagram Grace & Thorn Flowers

Liefs, Dewi
∴ Follow me on Instagram & Facebook ∴

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.