verborgen werkplekken

Verborgen werkplekken

Of je nu thuis werkt of niet, het is toch fijn om een soort werkplek in huis te hebben. Bijvoorbeeld om je administratie te doen, de computer neer te zetten of om belangrijke papieren op te bergen. Maar die plek is niet direct een plek die je altijd in het zicht wilt hebben. Heb je geen extra slaapkamer over, dan is een verborgen werkplek ideaal.

Een werkplek is een plek of een ruimte die je niet de hele tijd in het zicht wilt hebben. Als je op zaterdagavond relaxed op de bank zit, wil je natuurlijk niet aan je administratie herinnerd worden die nog op je ligt te wachten maandag. Ideaal is natuurlijk als je een extra (slaap)kamer over hebt in huis en daar je werkkamer van kunt maken (zoals ik in dit artikel heb beschreven). Maar heb je die extra ruimte niet, dan kun je een werkplek natuurlijk ook in de keuken,in de woonkamer of op je eigen slaapkamer creëren. Met de onderstaande tips werk je je werkplek makkelijk weg en past je werkplek zo in je interieur.

Werk je werkplek weg achter deuren

Als je je werkplek achter deuren maakt, kun je als je klaar bent met werken je werkzaamheden gewoon laten liggen en de deuren achter je dicht maken. Zo ziet de ruimte er opgeruimd uit en jij kunt morgen je werk weer gewoon oppakken alsof je nooit gestopt bent.
Je kunt kiezen voor schuifdeuren (die je bijvoorbeeld op de muur met een industriële geleider bevestigd voor een stoere look), of met klapdeuren zodat het net lijkt alsof je werkplek een inbouwkast is.

Kies voor een stoel die in de kast past

Kies bijvoorbeeld voor een krukje dat je makkelijk onder de plank van je bureau kunt schuiven. Zo werk je niet alleen je papierwerk, maar ook de rest van je werkplek helemaal weg. Je kunt natuurlijk de hoogte van je werkplek aanpassen aan de hoogte van je eetkamerstoelen, zodat je zo’n stoel als ‘bureaustoel’ kunt gebruiken. Zorg in ieder geval dat je de goede hoogte aanhoudt, zodat je gemakkelijk kunt zitten.

Ga voor eenheid qua bureauaccessoires

Ook al is je werkplek meestal weggewerkt, als de deuren van je werkplek open staan wil je ook dat je werkplek mooi bij je interieur past. Gebruik dus bijvoorbeeld een kleur ordners in plaats van allemaal verschillende kleuren en maten ordners. Dat geeft al een veel rustiger beeld. Verder kun je je werkplek nog opleuken met een mooie klok of een paar leuke boekensteunen.

Onderstaande foto’s geven wat inspiratie voor leuke verborgen werkplekken. Enjoy!

Verborgen werkplek179ideasVerborgen werkplek2Bauersyndication
Verborgen werkplek3Cathy Phillips & Co
Verborgen werkplek4Est
Verborgen werkplek5Le Blog

Liefs, Dewi
∴ Follow me on Instagram & Facebook ∴

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.