Vtwonen cursus les 2

Vorige week schreef ik een artikel over de eerste les van de vtwonen cursus, daarbij moest ik een plattegrond van de ruimte maken en nadenken over de functies van je woonruimte en welke woonwens je wilt realiseren. Vandaag praat ik jullie bij over de tweede les die helemaal draait om het maken van een moodboard voor je gekozen ruimte.

De sfeer in onze tuin moet een beetje hetzelfde worden als de sfeer in huis. Dus rustige kleuren (voornamelijk wit, grijs, zwart), natuurlijke materialen (hout en beton) en een strakke look met wat stoere industriële elementen.

Ik heb drie verschillende moodboards gemaakt voor onze tuin. Het eerste moodboard is voor de bestrating, het tweede moodboard voor de beplanting, het derde moodboard is voor de aankleding van de tuin.

MOODBOARD #1

Naar materialen heb ik vooral naar beton in combinatie met hout gekeken. Deze materialen vind ik erg mooi en geven een strakke en rustige look aan de tuin.

vtwonen moodboard #1
v.l.n.r. Dwelling Decor, Peter Fudge Gardens, Groenplan, Foras Studio LLC (Boerum Hill), Savvy Home

MOODBOARD #2

Omdat onze tuin helemaal bestraat wordt vind ik het belangrijk dat er wel groen in de tuin te zien is, zodat het niet helemaal een betonnen doos wordt. Ik ben fan van bamboe en siergrassen en qua kleur bloemen is mijn favoriete kleur wit om de tuin zo rustig mogelijk te houden.

vtwonen moodboard #2
v.l.n.r. All Garden, Adam Robinson Design/Nathalie Hunfalvay, Minimalisti, Source unknown, Source unknown

MOODBOARD #3

Ik vind het belangrijk dat een tuin ook een gezellige plek is om te zitten en te eten. Daarom staan op het moodboard voor de aankleding van de tuin ook veel accessoires. Ook hier komen de kleuren grijs, wit en zwart en natuurlijke materialen weer terug.

vtwonen moodboard #3
v.l.n.r. Rattan Furniture, Vtwonen, Inge Kamminga, Talliance

De volgende week zal er ook weer een blog online komen over de derde en laatste les van de cursus.

Liefs, Dewi
∴ Follow me on Instagram & Facebook ∴

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.