Zelf adventskalender maken

We kennen allemaal de adventskalenders voor kinderen die in de winkel te koop zijn met in elk vakje een chocolaatje. Tegenwoordig zijn er ook te koop met bijvoorbeeld cadeautjes erin zoals nagellak, bodylotion of andere leuke hebbedingetjes. Maar hoe leuk is het om zelf een adventskalender te maken voor iemand die je kent?! (of niet kent, maar daarover zo meer)

Het allerleukste aan Kerstmis vind ik de weken ervoor. De versieringen in huis, een Kerstboom uitzoeken en versieren, cadeautjes kopen en mooi inpakken ik kan er echt van genieten. Door een eigengemaakte adventskalender te maken kun je nog langer genieten van de kerstperiode. Eerst van het uitzoeken van alle kleine cadeautjes en vervolgens de hele december met het uitpakken van jouw cadeautjes.

Als je in de winkels en online kijkt zijn er ontzettend leuke adventskalenders te koop die je kunt hergebruiken. Ze zijn bijvoorbeeld van stof, papier of hout gemaakt. De adventskalender bestaat dan uit vierentwintig vakjes, doosjes of envelopjes waar je iets lekkers of een klein cadeautje kunt stoppen. Maak een adventskalender voor je vriend, een vriendin of met een groep vriendinnen (in plaats van surprise bijvoorbeeld).


v.l.n.r. Xenos, Mister Design, Xenos

Twee jaar terug hadden mijn ouders als verrassing een adventskalender gemaakt omdat ik in februari zou gaan samenwonen. Ze hadden allemaal cadeautjes verzameld van schoonmaakdoekjes tot super leuke theelichthouders. Dit jaar heb ik met een vriendin samen een adventskalender voor elkaar gemaakt. Dit is dus het eerste jaar dat ik zelf een adventskalender heb gemaakt. We hebben een budget afgesproken en vervolgens vierentwintig cadeautjes voor elkaar gekocht. Als je goed zoekt kun je ontzettend leuke vondsten doen voor weinig geld en kun je zo een super leuke adventskalender maken.
Ik heb zoveel plezier beleefd aan het uitzoeken en maken van de cadeautjes voor in de adventskalender, dat ik bijna zeker weet dat dit zeker niet de laatste keer is dat ik er een heb gemaakt!

Op Instagram worden vaker zogenaamde swaps georganiseerd. Dat wil zeggen dat je een pakket met cadeautjes maakt voor iemand die je waarschijnlijk niet kent en dat iemand anders een pakket voor jou maakt. Je plaatst een moodboard op je Instagramfeed en zo weet diegene die jouw pakket maakt wat jij leuk vindt. Dit jaar (en ook vorig jaar) werd een zogenaamde adventswap georganiseerd waarbij je een adventskalender voor iemand moest maken. Zoek maar eens op Instagram onder #adventswap2016 voor leuke inpakideeën als het je ook leuk lijkt om een adventskalender te maken.

Freshideen
Heimatbaum
Stampington

Liefs, Dewi
∴ Follow me on Instagram & Facebook ∴

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.